Nybörjare Ungdom och Vuxna

Intagning av nybörjare vårterminen 2020 startar vecka 3 – begränsat antal platser!

Anmäl er eller gör bara ett besök hos oss, på klubben!

Ungdomar och Vuxna (från 13 – 65+ år):
Onsdagar 18:30-20:00, lördagar 10:00-11:30

Här hittar du alla våra träningstider

Välkommen att provträna!

Teori och praktik: Genom att instruera eleverna gradvis efter intresse och nivå bygger vi upp elevernas självförtroende och förståelse för karate som träningsform, idrott och tå småningom tävlingsform för dem som är intresserade av det. Karate bygger på respekt, förtroende och jämställdhet. Genom att öva kroppens motoriska färdighet i mängder av situationer får vi harmoni mellan kroppens alla delar, en förutsättning för balans, snabbhet och styrka. 

”Mokoso” är vårt sätt att hälsa, meditera och finna en stund av ro. Ofta avslutar vi med information om kommande aktiviteter.

Praktiska övningar på mits: Shukokai är känt för att öva slag och sparkar på mitts eller slagkuddar. För Shukokai finns speciella fyrkantiga kuddar som vi övar att slå hårt på. För nybörjare kan det räcka med motståndet i en sparkmits som är av mjukare sort.

Träna på sparkar: sparkar är svårt om man  inte är särskilt vig och har bra balans. Vi övar sakta upp både balans och färdighet.

Öva på kator: Kata är vårt sätt att träna upp invanda mönster som är användbara i kumite. Med kata kan vi öka alla våra färdigheter inom karate. Att visa vår skicklighet på kata gör vi på tävlingar där kata är en ren bedömningssport.

På graderingen i slutet av terminen har man möjlighet att visa upp den utveckling man åstakommit. Om man har kämpat på bra så erhåller man en ny grad. Graderna skiljs åt med bälten och markeringar (streck) i olika färger.