Nybörjare Barn

Intagning av nybörjare vårterminen 2020 startar vecka 3 – begränsat antal platser!

Anmäl er eller gör bara ett besök hos oss, på klubben!

Barn (från 7-9 år):
Tisdagar 18:00-19:00, lördagar 13:00-14:00

Barn (från 10-12 år):
Onsdagar 17:30-18:30, lördagar 12:00-13:00

Här hittar du alla våra träningstider

Välkommen att provträna!

Samtal och teori: Av särskild vikt är att informera barnen om vad karate är och hur vi använder karate. Karate får endast användas i dojon och på tävlingar. I självförsvar är karate tillåtet att användas om man säkert vet att det är enda sättet att klara sig ur en hotfull situation. Barnen lär sig respekt mot andra, att flykt är mycket säkrare än attack, och att disciplin att träna ger framgång i karate och stärker barnens självkänsla.

Kroppskontroll: Barnen lär sig teknik, balans, kontroll och motorisk färdighet. Det kan se svårt ut i början, men ju mer man tränar desto bättre kontroll får man. Att ha kontroll är viktigt för att man inte ska råka skada varandra under träning.

Gradering: I slutet av varje termin håller vi i en gradering (se graderingsavgifter) där man har möjlighet att visa upp vad man har lärt sig under terminen, och är man duktig så kan man få ett nytt bälte eller ett till streck på sitt nuvarande. Detta kräver då att man har tränat ordentligt och regelbundet under terminen. Graderingen kan vara tuff men är oftast rättvis. Våra instruktörer vet hur det ska se ut och är måna om att alla lär sig.